Smart WallsSmart Walls

Realizace

Uměleckoprůmyslové muzeum Moravské galerie

Budova Uměleckoprůmyslového muzea Moravské galerie se věnuje nejen samotnému designu, ale také módě a vztahu designu a umění. Její rozmanité prostory jsou mimo jiné tvořeny multifunkčním sálem, němž se často konají přednášky a audiovizuální projekce. Z podstaty věci je v této místnosti kladen důraz na kvalitní akustiku prostoru. Tomuto požadavku zde slouží monumentální akustické panely Smart Walls.

Residence Trojský mlýn

Objekt Trojského mlýna, jakožto jednoho z nejstarších v Praze, prošel komplexní rekonstrukcí, aby dal vzniknout obytné residenci. Bylo nám velkým potěšením realizovat jednu z obytných jednotek. Tentokrát se požadavek klienta neomezoval pouze na začlenění textilních stěn Smart Walls do interiéru, nýbrž navrhnout a realizovat celý interiér na míru daných dispozic. Po společných diskuzích se zadavatelem vznikl výsledný návrh, jehož stěžejní prvky, jako kuchyň, úložný prostor, či postel se zadaly do výroby. Výsledkem je celek, který spolu komunikuje a zároveň ctí původní prvky jako je dřevěný krov. Z hlediska užití Smart Walls jsme volili kombinaci Gepard black s Gepard white. Užití stejného vzoru, avšak v inverzní barevnosti, jsme použili ke kontrastní hře, která je přítomná jak v obývacím pokoji, tak v ložnici, kde je tímto vzorem očalouněno čelo postele.

Vilový dům na okraji Prahy

Vedle panoramatického výhledu z obývací místnosti je nika tvořená motivem Artdeco white hlavním dominantním prvkem obývací místnosti. Dodává jí výtvarný ráz a zároveň opticky zatepluje. Akustický strop tvořený nenápadnou řadou Basic white harmonizuje hladinu dozvuku rozlehlé místnosti a zároveň opticky vymezuje prostor kolem sedací soupravy. Stejný motiv pak byl zrcadlově zvolen i pro designové řešení ložnice. Příjemná textilní struktura matriálu zde navozuje pocit klidu.

Byt v residenci Garden Towers

Majitelé prostorného bytu v pražské věžové residenci Garden Towers sáhli z hlediska užití Smart Walls hned po dvou vzorech z kolekce Organic. Pro vizuální i pocitové zútulnění své ložnice zvolili látku s jemným dekorem Gepard white, která místnosti určené primárně pro relax a spánek dodává na klidu. Pro sousední místnost, jenž slouží jako pánská pracovna, byl pak zvolen Gepard black, který prostoru propůjčuje pánský element. Tím že jsou místnosti odděleny skleněnými posuvnými dveřmi, tak spolu obě textilie komunikují a vytváří svým barevným kontrastem příjemné vymezení prostoru.

Útulný byt v pražské novostavbě

Zadání pro tuto realizaci bylo jasně definované. Zútulnit byt v novostavbě ze studených materiálů a zároveň pomoci akustickému dozvuku v interiéru, neboť objednavatel je vášnivým posluchačem hudby. Tomu účelu dokonale posloužila textilní napínaná stěna Smart Walls v provedení Giraffe z kolekce Organic. Výrazný motiv této textilie převádí ideu afrického stylu do moderní podoby a tudíž vynikne v minimalistickém interiéru. Slovy majitele, „Giraffe vytvořila dominantu obývacího pokoje spojeného s kuchyní a vytvořila tak zákoutí ke kterému si jak on, tak příchozí návštěvy sedají podvědomě velice rádi“, neboť příjemně opticky zateplil danou místnost.

Vilový dům v Líbeznicích

Vilový dům v Líbeznicích je tvořen primárními kvalitními materiály. Jeho skladbu tvoří kámen, dřevo a kov. Nenajdete zde žádné umělé náhražky základních kvalitních materiálů jak v exteriéru, tak v interiéru. Právě proto si majitelé jako dominantní doplněk interiéru vybrali napínané stěny Smart Walls, které jsou tvořeny kvalitním tkaným textilem s nadčasovými vzory. Textilní materiál měl naplnit požadavky zadavatelů na vizuální zútulnění interiéru, a také na jeho vylepšení akustiky, což se slovy majitelů “dokonale podařilo”.

Rekonstrukce rodinného domu v Ostravě

Dům ze 70. let, jehož majitel je vášnivý posluchač a sběratel hudby měl projít rekonstrukcí s maximálním důrazem na jednoduchý design a především akustickou harmonizaci prostor. Za tímto účelem si klient zvolil esteticky poutavý materiál Artdeco white z kolekce Graphic. Skrze předsunuté, napínané textilní stěny Smart Walls lze upevnit jakýkoliv nástěnný objekt, například reproduktory, nebo zástrčky, jak sami vidíte na této realizaci.

Pracovna zakladatelky kliniky estetické medicíny

Realizace pracovny majitelky pražské kliniky je postavena na kontrastu velkých jednoduchých ploch s honosně zdobnými prvky. Pro tento záměr byly vybrány napínané textilie Opera a Pearl Blue z kolekce Venezia. V plochách sametových látek se opticky láme světlo a umožňuje tak nečekanou hru světel a stínů.

Hudební zkušebna developera v pražském Karlíně

Hudební zkušebna se nachází v minimalistické moderní budově, jejímž dominantním materiálem je beton. Hlavním požadavkem klienta bylo vylepšit akustiku prostoru. Tomuto účelu posloužila textilie Artdeco black v kombinaci s akusticky pohltivou složkou materiálů. Harmonickému dozvuku v místnosti také přispívá užití akustických závěsů.

Marketingová agentura Doblogoo

Interiér marketingové agentury Doblogoo na pražských Vinohradech vzniknul pod architektonickým vedením Terezy Dvořákové. K řešení vstupních a komunikačních prostorů rekonstrukce studia byla umně využita technologie Smart Walls, díky které se výrazně vylepšily akustické vlastnosti objetku. Dále Smart Walls posloužily k prosvětlení stropu a k řešení vstupní reprezentativní stěny, jež byla potištěna logem agentury. Ve výklenku zasedací místnosti, který slouží jako lavice, je technologie Smart walls opět použita pro vylepšení akustiky místnosti. Zároveň je nainstalována tak, aby se o ní dalo pohodlně opírat.

Vilový dům v Praze

Zadáním této realizace bylo vizuálně navázat na estetiku prvorepublikové vily, vytvořit vizuální dominantu v obývacím pokoji a zároveň vylepšit akustiku obývacího pokoje (tedy vylepšit dobu dozvuku, tak by se nesl prostorem harmonicky). Za tímto účelem byl zvolen materiál Artdeco white z kolekce Graphic, který se k modernistickému domu ze začátku minulého století hodí esteticky dokonale.

Residence Na Krocínce

Rekonstrukcí vstupu se nám v residenci podařilo navodit atmosféru denního osvětlení v relativně tmavém prostoru a opticky jej zvětšit. Perfektní provedení Smart Walls pak plynule navázalo na elegantní modernistickou estetiku stavby ze třicátých let.

Beauty salon v Praze

Záměrem rekonstrukce Beauty Salónu bylo pomocí textilních stěn Smart Walls navodit lázeňskou atmosféru, pocit uvolnění, relaxu a zároveň výrazně vylepšit akustiku masážních a kadeřnických prostorů. Většina klientů se během těchto procedur dívá směrem vzhůru ke stropu. Proto pro nás bylo důležité pojednat stropy z hlediska motivů zajímavě, tak aby klientům zkrátily chvíli a byly pastvou pro oči. Celý salón je pak primárně laděn do okrovo pastelových tónů, které prostorům propůjčují punc klidu a harmonie.

Showroom Dekre

Sto let starý dům byl ideální příležitostí a skvělou výzvou pro prezentaci všech výhod a širokého portfolia použití Smart Walls. V prostorách showroomu tak najdete celou škálu textur, barev a možnosti umístění technologie – od velkoformátových tisků, přes prosvícené stropy, textilie s gradientem či perletí až po obloukovitý rádius a různé hustoty struktur.

Dům zahraniční spolupráce

Přednáškový sál v domě zahraniční spolupráce je charakteristický členitostí prostoru, zejména klenutým stropem s dekorativními štuky. O tyto architektonické prvky klient nechtěl přijít, ale zároveň bylo třeba v prostoru ve kterém se konají workshopy a semináře, vyřešit akustiku. Proto se veškeré akustické řešení místnosti odehrálo na svislých stěnách. Po vstupních zaměřeních jsme důkladně propočítali v jakém rozsahu, umístnění a z jakých materiálu se bude pohltivé, nepohledové podloží pro Smart Walls skládat. Výsledkem je ku spokojenosti klienta sál, ve kterém se příjemně komunikuje a vyhovuje tak požadavkům pro které je určen. To potvrdilo i výstupní zaměření akustiky. O výtvarné pojetí ploch Smart Walls se postarala ilustrátorka Toybox, která zde vytvořila výtvarný motiv dle přání klienta.

Obývací pokoj na Praze 9

Majitelka krásného designového bytu na Praze 9 si přála do obývacího pokoje použít motiv zmačkaného papíru. Nafotili jsme proto několik verzí zmačkaných archů papíru, vybrali společně s ní ten vizuálně nejatraktivnější a postprodukčně jsme ho upravili. Tímto inspirativním fotografickým detailem jsme poté potiskli napínanou textilii Smart Walls. Výsledkem je jemný reliéf vytvářející optickou iluzi, který barevně příjemně ladí se zbytkem interiéru.

Domácí tělocvična

Záměrem realizace domácí tělocvičny bylo navodit sportovní atmosféru a zároveň vybrat takový motiv, se kterým by se majitelé domu mohli identifikovat. Jako východisko výborně posloužily rodinné sportovní fotogragie z 80. let. Technologií Smart Walls jsme prostoru nejen vdechli život, ale také jsme vyřešili povrchy bílé zašupovací skříně, která ukrývá sportovní potřeby. Výsledkem je elegantní prosvětlený prostor, jemuž vévodí osobitý motiv.

Nejnovější komentáře
    Archivy
    Rubriky
    • Žádné rubriky
    Categories
    • Žádné rubriky
    Latest Posts